Gratis verzending vanaf 50,- in NL

Binnen 2 dagen in huis

Citroenpasta met gehaktballetjes

Citroenpasta met of zonder gehaktballetjes

Speciaal voor gezelschappen met vega- EN vleeseters. Deze spaghetti met gehaktballetjes is eigenlijk een iets uitgebreidere variant van de pasta carbonara, maar is zonder vlees ook zeer smakelijk.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/marchedupre.com/httpdocs/wp-content/themes/mdp/classes/recipe/class-recipe.php on line 22

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/marchedupre.com/httpdocs/wp-content/themes/mdp/classes/recipe/class-recipe.php on line 22
hoofdgerecht
voor 4 personen
30 minuten koken

ingrediënten

voor 4 personen
  • 400 g spaghetti
  • 100 g spekblokjes (of 25 g per vleeseter)
  • 4 merguez worstjes (of 1 worst per vleeseter)
  • 4 eieren
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • peper
  • citroenrasp van 2 citroenen

aan de slag

Je begint met de worstjes. Met een mesje snijd je het velletje van de worst in, zodat je het vlees er zo uit kan drukken. Draai balletjes van het worstvlees ter grote van een knikker. Houd apart.

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak ondertussen de spekjes in een scheutje olijfolie, tot ze wat beginnen te kleuren. Vis de spekjes uit pan, giet er nog een klein scheutje olijfolie bij en bak ook de gehaktballetjes rondom bruin. Als ze gaar zijn, doe je het vuur uit en gooi de spekjes bij de balletjes.

Meng eieren, kaas, fijngesneden knoflook, peper en citroenrasp goed door elkaar in een grote schaal (waar je straks ook je pasta in serveert). Gooi de pasta bij het ei-kaasprutje en meng goed door. Dit moet even rap gebeuren, omdat anders het ei stolt.

Mocht je in gezelschap zijn van zowel vleeseters als vega’s, houd dan genoeg citroenpasta apart voor de vega’s en gooi bij de rest spekjes, balletjes en vet waar je het in hebt gebakken er nog bij en meng goed. Lekker met groene asperges, sperzieboontjes of broccoli.

plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.