Gratis verzending vanaf 50,- in NL

Binnen 2 dagen in huis

De allerlekkerste gebakken zalm

Ja, vis bakken, dat vergt wat techniek. Daarom vond ik het eerst ook niet zo leuk om te maken. Tips van la mama:
1. Zorg dat je een pan hebt die niet te groot is, anders verbrand je vet snel
2. Net als bij biefstuk moet je er niet te veel aanzitten. Aan een kant bakken en zodra de vis niet meer aan de pan ‘plakt’ is hij heet genoeg en kan het visje -in één keer- omgedraaid worden. Zo krijg je een lekker krokant visje.

hoofdgerecht
voor 2 personen
20 minuten koken

ingrediënten

voor 2 personen
  • flinke klont boter
  • 2 zalmfilets met huid à 100-150 gram
  • peper en zout
  • 2 uien, in ringen gesneden
  • 1 broccoli, in roosjes gesneden
  • sap van een halve citroen
  • olijfolie

aan de slag

Verhit een koekenpan. Zout en peper de zalm, smelt de boter en leg de vis, met de huid naar beneden, in de pan. Als de zalm nog niet klaar is om omgedraaid te worden, maar het vet wordt te heet, gooi dan de helft van de uienringen in de pan.

Zet ondertussen een pan gezouten water op. Doe zodra het water kookt de broccoli erbij en kook in ongeveer 6 minuten beetgaar. Door groene groenten in al kokend water te koken, behouden ze hun kleur. Giet af, laat even uitstomen en giet er wat olijfolie over.

Draai de zalm om zodra hij gaar is, na minimaal 5 minuten. Wanneer die gaar is hangt af van de dikte van de filets, de pan en waarschijnlijk ook nog je fornuis. Daarom geef ik je geen exacte baktijden. Dat betekent dat je vooral goed moet opletten!

Waarschijnlijk zijn je uien zwart. Schep die uit de pan en gooi weg. Doe de overgebleven uien in de pan en bak mee. Vanaf de pan veranderd de zalm langzaam van roze naar lichtroze en wordt dus gaar. Haal de vis uit de pan zodra jij hem gaar genoeg vindt. Houdt warm en doe het citroensap in de koekenpan en laat even sissen. Schep wat gebakken uien op een bord met daarop de zalm en ernaast de broccoli. Eet smakelijk!

plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.