Gratis verzending vanaf 50,- in NL

Binnen 2 dagen in huis

14 september 2013 • door Iris

De beste hotspots in Florence

Pizzaria Toto

Via Dante Alighieri 28r.

Hier hebben we heerlijk laat geluncht met een pizza prosciutto en funghi. Fris en biertjes kun je zelf uit de koelkast pakken. Of neem er een lekker Toscaans rood wijntje bij. Op warme dagen is de wijn uit het vat dan alleen ook redelijk warm. Handig om te weten: 1. ze hebben twee ingangen. Ik dacht dat de ene ingang voor personeel was, maar daar bleek uiteindelijk ook klandizie binnen te druppelen. 2. Ze hebben geen WC. Het warenhuis naast Toto (Coin) heeft er wel een op de tweede verdieping. Even zoeken, maar is op de lingerieafdeling te vinden,

La Straga Nocciola – Gelateria Artigianale

Via dei Bardi

De ondertitel zegt het al: ècht huisgemaakt ijs. Lavendelijs is een echte aanrader. Vriendelijk personeel.

Trattaria Mario

Via Rosina 2

Ben je een echte vleeseter en vind je het niet erg om je tafel met vreemden te delen? Dan moet je echt naar Trattoria Mario gaan. Je zit tussen de locals en toeristen. Het kan zijn dat je voor de deur moet wachten in de rij, maar dat is het meer dan waard. Elk verticaal stukje, of dat nu ruit of muur is, is beplakt met recensies en prijzen. We zagen zelfs een krantenknipsel waarin werd geschreven dat onze eigen koningin Beatrix er een biefstukje heeft genuttigd! In de kleine trattoria zit je op krukjes, dwars door elkaar. Wil je iets echt Florentijns eten, neem dan de bistecca fiorentina. Een goed stuk ribeye wat alleen rare wordt gebakken. Dit staat overal aangekondigd dus probeer het niet anders te bestellen. De pasta’s zagen er overigens ook erg goed uit. Mario hakt een mooi stuk voor je af en de serveerster komt nog even langs om mede te delen hoeveel gewicht het is. We kregen met zijn tweeën 1.1 kg, super gebakken. Trattoria Mario is open van 12 tot 15:30 uur dus goed voor de lunch. Wil je goed lunchen voor een prima prijs dan moet je hier echt naar toegaan.

All’ Antico Vinaio

Via dei Neri 74

Aangetrokken door de Florentijnen die er ’s middags een goed gevulde panini stonden te smikkelen en ’s avonds een wijntje op de stoep dronken, ‘ontdekte’ ik All’ Antico Vinaio in Firenze. Het personeel spreekt goed Engels, maar is zeer gecharmeerd als je het in het Italiaans probeert. Neem er ook een lekker wijntje bij: leg 2 euro op de broodplank en je kunt hem zelf inschenken. Tip van mij: in welke stad je ook verblijft, kijk waar tentjes vol zijn, het liefst met locals. Het klinkt als een schot voor open doel, maar dan weet je zeker dat het goed is!

Koffie in Italië

Overal waar je komt heb je eigenlijk wel goede koffie. Drink je je bakkie aan de bar dan ben je minder kwijt dan op het terras. Maarten heeft de Italianen eens goed geobserveerd en ontraadseld hoe zij in godsnaam die gloeiendhete koffie naar binnen knallen: suiker er in, lang roeren en dan in één teug naar binnen en door! Ook al drink je geen suiker in je caffè -zoals wij-, door roeren koelt hij sneller af!

plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.