Gratis verzending vanaf 50,- in NL

Binnen 2 dagen in huis

1 maart 2014 • door Iris

Eten bij Sapori del Mondo

Van het weekend aten we bij Sapori del Mondo. En wat een topzaak is dat. Naar aanleiding van de recensie van Johannes van Dam reserveerde ik. Dat bleek niet overbodig! De dame aan de telefoon vroeg me of ik om 18.00 of 20.15 uur wilde komen. Ze draaien een vroege en een late shift, waaruit op viel te maken dat je niet zomaar kunt binnenlopen zonder telefoontje vooraf. En inderdaad, het restaurantje zat tjokvol. Dat is een goed teken! De eigenaresse, een Amerikaanse met Italiaanse roots, nam onze bestelling op. We gingen all-the-way: antipasti, primi, secondi, contorni en dessert. De boel lieten we begeleiden door een bekoorlijke Chianti Classico (‘Nobody ever orders it, but is sooo delicious!’).

We startten met twee porties antipasti: vlees en vis. Eenvoudig aangemaakt, maar oh-zo lekker. Een schaal was voldoende geweest, maar we hebben het het smaak  opgegeten. De gefrituurde visjes lieten we liggen, omdat ze wat bitter waren. De babysepia’s in zuur waren uitstekend!

Vervolgens de pasta. We kozen voor de eenvoudigste lasagna (classica) met rundvlees: een goede balans tussen de smakelijke ragù Bolognese en romige bechamelsaus. Ook de spaghetti ai aglio, olio e peperonaiono was zoals hij hoort te zijn, pittig en  al dente.

De secondi van Maarten was een uiterst malse ossehaas met paddestoelen. Hemels. Ik nam voor de wildzwijnworstjes met linzen, die waren aangemaakt met een heerlijke balsamico. Dit bleek iets te veel te zijn, want er moest ook nog wat ruimte overblijven voor het dessert!

De tiramisù hebben we uiteindelijk gedeeld, en was ook werkelijk goddelijk. Na een goede espresso en een volle buik stonden we weer buiten. Maar wat een aanrader!

plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.