Gratis verzending vanaf 50,- in NL

Binnen 2 dagen in huis

19 maart 2015 • door Maarten van Gelder

Groot Indonesisch kookboek

Laatst stond ik in de kookboekenwinkel van Duikelman om inspriratie op te doen voor een nieuw kookboek. Ik kwam binnen met het idee in mijn achterhoofd om de Groente Bijbel aan te schaffen, maar al bladerend en snuffelend tussen alle boeken werd de keuze steeds lastiger. Zo lastig dat ik op een gegeven moment het spoor bijster was.

Er zijn zoveel mooie boeken met mooie afbeeldingen en verhalen, maar al kijkend in de boeken kwam ik er achter dat er veel recepten in staan die ik niet snel zou maken, hoogstens voor een uitgebreid diner, hetzelfde geldt voor de toetjes.

Toen zag ik daar het boek Groot Indonesisch kookboek van Beb Vuyk liggen. Simpele recepten, weinig afbeeldingen, dus je kunt je niet laten leiden door de foto. Ja dit boek is het. Met mijn Indonesische roots en niets kunnen maken uit de Indonesische keuken. Dan wordt het nu toch maar eens tijd om daar wat mee te doen.

Iris was helemaal blij met de nieuwe aanwinst. Inmiddels is dit al de 43ste uitgave van het boek en pratend met mijn ouders kwamen we erachter dat zij ook een Indonesisch kookboek in de kast hadden staan. Bleek het ook Beb Vuyk te zijn, maar uitgave 3, om er vervolgens achter te komen dat mijn broer uitgave 7 in zijn bezit heeft.

En uiteraard meteen de eerste rijsttafel gemaakt!

indonesische-tafel

plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.