Gratis verzending vanaf 50,- in NL

Binnen 2 dagen in huis

Beer can chicken

Toegegeven, de kip ziet er wat wonderlijk uit als je hem via z’n achterste op het halfgevulde bierblikje laat rusten, maar ik heb mijn kip nog nooit -zelfs de filets- zo sappig gegeten. Voor iedereen die baalt als z’n gegrilde kippetje te droog uit de oven komt, is dit hèt recept: het kan niet fout gaan.

hoofdgerecht
voor 4 personen
10 minuten bereiden
90 minuten koken

ingrediënten

voor 4 personen
  • 1 (scharrel)kippetje van ca. 1,5 kg
  • 6 knoflooktenen
  • 2 takjes rozemarijn
  • olijfolie
  • zeezout
  • een halfvol (of leeg, het is maar net hoe je gemoedstoestand is) blikje bier

aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Haal het vel van de filets los door je hand vanaf het achterste van de kip tussen vel en vlees te steken. Via de borst kun je ook het vel van de poten loshalen. Verdeel de knoflook en rozemarijn onder het vel. Smeer de hele kip in met olijfolie en bestrooi met zeezout. Schuif vervolgens de buikholte van de kip over het half (opgedronken) blikje bier.

1-Beer-can-chicken-rozemarijn-knoflook

Zet de kip met blikje en al in een ovenschaal (eventueel met aardappeltjes) en zet voorzichtig in de oven. Gril de kip ca. anderhalf uur. Je zult merken dat de stoom uit het bierblikje het vlees heel mals houdt. Draai zo nu en dan, voor een regelmatig gebruind velletje.

Controleer of de kip gaar is door er met een scherp mes in te prikken: zodra het vocht dat er uit loopt helder is, is hij klaar. Zo niet, zet nog eens 10 minuten in de oven. Haal de kip voorzichtig van het blikje en serveer op een vleesplank.

3-Gegrilde-kip-met-bier-rozemarijn-en-knoflook

plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.