Gratis verzending vanaf 50,- in NL

Binnen 2 dagen in huis

Haloumi met tijm en knoflook

Gemarineerde haloumi

Haloumi is een stevige zoute kaas met een hoog smeltpunt. Hierdoor kun je het grillen. Het is een fantastische vleesvervanger voor op de barbecue, maar ook, op minder zonnige dagen, erg lekker met linzen, zoals beneden op de foto. Haloumi is te koop bij een goede kaaswinkel, zoals het Kaasboertje in de Gerard Doustraat te Amsterdam. Mocht jouw kaasboer het niet verkopen, vraag dan of ze het kunnen bestellen.

hoofdgerecht
voor 2 personen
5 minuten bereiden
10 minuten koken

ingrediënten

voor 2 personen
  • 250 g haloumi
  • 6 el olijfolie
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • klein bosje tijm, fijngesneden

aan de slag

Snijd de haloumi in duimgrote stukken en doe in een kom. Meng olie, knoflook en tijm, en giet over de kaas. Laat een uur afgedekt in de koelkast marineren.

Gril de haloumi op de barbecue of in de grilpan, tot de kaas iets zachter wordt. Lekker met linzen.

Gegrilde haloumi met linzen

  1. Sandra Z.

    Toevallig kwam ik op je site terecht toen ik op zoek was naar een recept voor gemarineerde halloumi. Dank daarvoor! Ik kocht van de week bij de Lidl wat kant-en-klare versies, maar ik dacht: dat kan lekkerder. Om halloumi te kopen hoef je trouwens niet zo moeilijk te doen als je hierboven beschrijft, want elke Turkse winkel heeft ze! Gerookte halloumi is overigens ook erg lekker: kaas in plakken van 1 cm snijden en dan even in de rookpan. Prima vega alternatief voor spekjes.

plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.