Gratis verzending vanaf 50,- in NL

Binnen 2 dagen in huis

Gevulde appeltjes uit de oven

Toegegeven, het ziet er gewoon uit als een appeltje. Maar wàt wordt een appeltje lekker, gaar geworden met deze vulling, waarvan de smaak helemaal in de vrucht is getrokken. En veel oudere liefdessymbolen zijn bijna niet te vinden! De appel lijkt als liefdessymbool in vrijwel alle culturen en eeuwen voor te komen. Paris gaf een appel aan Venus, godin van de liefde. In het oude Griekenland aten de bruid en bruidegom ieder een helft van een appel, symbool voor een voorspoedig liefdesleven. Kijk!

nagerecht
voor 2 personen
5 minuten bereiden
25 minuten koken

ingrediënten

voor 2 personen
  • 2 mooie appels, gewassen
  • 2 tl kaneel
  • 2 cantuccinikoekjes (Italiaanse amandelkoekjes)
  • 2 walnoten
  • 2 el honing
  • 2 flinke eetlepels fromage blanc of kwark

aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Snijd de hoedjes van de appels af, zorg dat je richting het klokhuis snijd. Maak nu eventueel het gat in de appels iets groter, door er wat vruchtvlees uit de snijden. Snijd met een appelboor de rest van het klokhuis weg. Maak een snee in de omtrek van de appel, hierdoor blijft de schil straks mooi op zijn plek.

Bestrooi binnenkant van de appel met kaneel. Verkruimel koekjes en walnoten en doe in de appel. Schep de honing over de vulling en zet het hoedje weer terug.

Zet de appels in een ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en zet 25 minuten in de oven. Serveer met fromage blanc of kwark.

plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.