Gratis verzending vanaf 50,- in NL

Binnen 2 dagen in huis

Kaasfondue

Geïnspireerd door het après-ski-pak van mijn lief. Afgelopen najaar waren we in de buurt van Mons tegen de grens van Frankrijk aan. Ik had een strak schema gemaakt waarin we in 2 dagen tijd 7 vide greniers zouden afstruinen op zoek naar verkoopwaar voor onze webwinkel die dit jaar online komt. Helaas was er begin oktober al nachtvorst en waren alle geagendeerde rommelmarkten er niet.

Wij waren echter niet uit het veld te slaan en besloten naar het Vossenplein in Brussel te gaan en daar onze slag te slaan. En hoe: de winst was onder andere een Tirolerhose. Dit heeft voor de nodige hilariteit gezorgd tijdens de bonte avond op wintersport en smaakte naar een passend gerecht.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/marchedupre.com/httpdocs/wp-content/themes/mdp/classes/recipe/class-recipe.php on line 22
hoofdgerecht
voor 4 personen

ingrediënten

voor 4 personen
  • 2 teentjes knoflook, geschild, 1 fijngehakt, 1 door midden gesneden
  • 3,5 dl witte wijn
  • 800 g geraspte fonduekaas (ik gebruikte 1/3 Emmentaler,  1/3 Appenzeller en 1/3 Gruyère aan, dit is een pikant kruidige fonduecombinatie, maar neem vooral wat je lekker vindt of laat je adviseren door je kaasboer)
  • 1 eetlepel maïzena
  • een scheutje port
  • 1 stokbrood
  • rauwkost  (geschrapte worteltjes, champignons, komkommer, bleekselderij, radijs, paprika, kerstomaatjes, kijk wat er aan seizoensgroenten zijn)
  • 4 kleine eieren

aan de slag

Wrijf met de 2 halve knoflookteentjes een pan in met dikke bodem. Breng in die pan de witte wijn aan de kook. Zet het vuur zachtjes.

Voeg geleidelijk de kaas en de rest van de knoflook toe en roer voortdurend met een houten lepel. Meng de maïzena met een scheutje port tot een papje en bind er de fondue mee. Zet de pan op een warmhoudplaatje en serveer met het brood en de rauwkost. Als de fondue bijna op is, en je hebt nog trek, breek je de eieren boven het pannetje en roer tot het ei gaar is, maar niet droog. Smecklich!

plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.