Gratis verzending vanaf 50,- in NL

Binnen 2 dagen in huis

6 april 2014 • door Iris

Hotspots in Budapest

Het laatste weekend van maart waren Maarten en ik in Budapest. Het was onze eerste keer in Budapest en we waren aangenaam verrast. We hebben bijna alles gelopen en nog lang niet àlles van de stad gezien, maar hebben een aantal hotspots voor je op een rijtje gezet:

Bakkertje-Budapest-Hongarije Lipóti was het bakkertje om de hoek van ons appartement in district VII. In heel de stad zijn dit soort bakkers te vinden. Overal verkopen ze heerlijk bladerdeeghapjes gevuld met kaas, gehakt, noten, honing en chocolade. Over het algemeen staat er geen Engelse omschrijving op de bordjes, maar ik zou zeggen: laat je verrassen!

Adres: Hősök tere 9

Groene-brug-Donau-Budapest De Szabadság híd, ofwel de Vrijheidsbrug, is een juweeltje dat Buda en Pest in 1896 verbond. Het industriële ontwerp is versierd met klassiek-aandoende ornamenten. Erg mooi.

Markthallen-vleeskraam Zeker de moeite waard is een bezoekje aan een van de markthallen van Budapest. Op de kruising van Fövám tér en Sóház utca is de grootste hal (Nagycsarnok). Op de begane grond vindt je worsten, groenten, (gedroogde) paprika’s, ganzenlever en andere locale voedingsmiddelen. De eerste etage is gewijd aan eettentjes en souvenirs.

Doblo-wijnbar-Boedapest Misschien hebben we een beetje pech gehad met de wijn in bepaalde zaakjes. Maar in Doblo Wine & Bar kunnen wijnliefhebbers hun hart ophalen aan de locale wijnen (en andere drankjes). Vriendelijk personeel trouwens!

Adres: Dob utca 20

Boedapest-spa Voor een dagje volledige ontspanning, ga lekker naar een van de spa’s die Budapest rijk is. Széchenyi is het grootste medicinale kuuroord van Europa en opende zijn deuren in 1881. Er zijn diverse binnen- en buitenbaden, een sauna en mogelijkheden om gemasseerd te worden.

Adres: Állatkerti krt. 11

Macesz-Huszar-restaurant Macesz Huszár is een joodse bistro. Hier hebben we echt fantastisch gegeten: goede kaart, heerlijke wijn en… een soort gordijnen op tafel. Dat laatste maakt natuurlijk niet uit, want echt waar: het was zooo lekker! Een restaurant met goede traditionele Hongaarse gerechten hebben we (nog) niet gevonden, maar wil jij eens iets Hongaars op tafel zetten, kijk dan eens naar mijn recept van Leszo.

Adres: Dob utca 26

Trabant-Budapest Deze schattige Trabantjes vind je, met hier en daar een Lada, bijna op iedere hoek in de stad. Cute!

Hongaarse-schoenen-TiszaAls je écht Hongaars wil gaan: hier kun je de locale Tisza sneakers kopen. In Nederland zijn ze niet te krijgen, maar errug leuk. Maarten kocht een paar ijsblauwe. Vet!

Budapest-bar-most Opvallend aan zijn de vele creatieve restaurantjes/bars. Vaak zijn het oude gebouwen, die industrieel aandoen en opgeleukt zijn met hele basic voorwerpen. Bar Most is  zo’n artistiek voorbeeld.

Adres: Zichy Jenö utca 17

  1. Hanneke van Gelder

    Hoi Maarten en Iris,
    Leuk verhaal over Boedapest, het is altijd zo aantrekkelijk geschreven, dat je altijd denkt, ik ga nu, even kijken .
    Veel liefs xxx

plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.