Gratis verzending vanaf 50,- in NL

Binnen 2 dagen in huis

30 september 2013 • door Maarten van Gelder

Iris in de Smaakmakers van Viva

viva

Smaakmakers

Iris Ippel (26) is ondernemer, foodie en kunsthistorica in opleiding. Heeft een webshop voor Franse snuisterijen en een culinair blog www.marchedupre.com.

Eten met locals

“Als je op reis bent, kijk dan waar de tentjes vol zitten met locals – dan weet je zeker dat je goed zit.  Deze zomer ontdekte ik All’Antico vinaio in Florence, waar Florentijnen ’s middags een goedgevulde panini eten en ’s avonds op de stoep een wijntje drinken.”

Seizoensproducten

“Ik kook zo veel mogelijk met verse ingrediënten van het seizoen. Dat was ook mijn uitgangspunt voor de Zomer-zoet-actie van TLC, waarmee je een spotje op de zender kon winnen. Met mijn vijgentaartjes was ik een van de winnaars.”

Het seizoensproduct was ook het thema dat ik gebruikte voor het spotje van TLC. Afgelopen zomer nam ik deel aan van de Zomerzoet Actie en werd mijn recept voor vijgentaartjes professioneel opgenomen en uitgezonden op deze tv-zender.

Vintage spullen

“Vintage spullen scoren in binnen- en buitenland vind ik een van de leukste dingen om te doen. In Frankrijk ben ik dol op de vide-greniers, in Nederland ga ik het liefst naar de IJhallen-markt in Amsterdam Noord.

Brandt & Levie

“Ik ben gek op de worsten van Brandt & Levie. Die jongens hebben worsten weer hip gemaakt. Met lokal, biologische ingrediënten draaien ze worsten op de tradionele, Italiaanse manier.”

zuiderMRKT

“Ik ga graag naar de zuiderMRKT in Amsterdam; een initiatief van de buurt en door de buurt, met producten die rechtstreeks van de boer, slager, poelier, bakker of visboer komen. Door lid te worden de coöperatie en een handje te helpen, kan de markt blijven bestaan.”

plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.